MatchIT: Hoe ziet de toekomst van werk er uit?

Fons Leroy © belga

Met trends als robotisering, het internet of things en kunstmatige intelligentie is een duidelijk toekomstbeeld van ‘werk’ schetsen geen eenvoudige opdracht. “Midden die disruptie zoveel mogelijk mensen aan de slag houden, dat blijft onze uitdaging”, aldus VDAB-topman Fons Leroy.

Op het MatchIT-jobevent van Data News wil Fons Leroy ons een toekomstbeeld schetsen van de Belgische arbeidsmarkt en wat dan meer specifiek de lessen zijn die it’ers moeten trekken. “Er is een mismatch op Belgische arbeidsmarkt. De werkgelegenheidsgraad van de hooggeschoolden is in België goed, maar de laaggeschoolden hebben het moeilijk. Opleiding en oriëntering is daarom belangrijk”, zegt Fons Leroy. Dat ouderen in grote getalen de Belgische arbeidsmarkt (te vroeg) verlaten, is voor hem een ander belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Net als het ‘levenslang leren’: ook daar scoort België niet goed.

En toch is VDAB vastberaden om ondanks deze uitdagingen en de invloed van technologische disruptie door te zetten met de ambitieuze doelstelling om zoveel mogelijk mensen aan de slag te krijgen én te houden. Hoe VDAB dat wil realiseren, en wat beginnende en ervaren it’ers hieruit kunnen leren, vertelt Fons Leroy u graag zelf op het MatchIT-jobevent: the future of work. Afspraak op 28 september in Square, Brussel. Gratis inschrijven kan via www.dnmatchit.be

www.dnmatchit.be
www.dnmatchit.be

Op zoek naar een IT-job?

Bent u op zoek naar een eerste of nieuwe IT-job? Kom dan naar ons gratis jobevent MatchIT waar meer dan 350 vacatures op u staan te wachten. Daarnaast kan u ons eventprogramma volgen om naast de toekomst van de arbeidsmarkt, ook te leren over de toekomst van HR-technologie. Hoe gaan we in de toekomst solliciteren? Maar u hoort er ook uit eerste hand hoe aantrekkelijk werken als een it’er precies is.

Meer weten over het programma of de meer dan 350 vacatures die onze partners willen invullen? Klik door naar www.dnmatchit.be en schrijf je nu in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content