Meer dan één op de vijf bedrijven op zoek naar it-personeel

22 procent van de Belgische bedrijven is op zoek naar nieuwe it-medewerkers. Dat is slechts een fractie minder dan vorig jaar. Dat blijkt uit de jongste Data News-enquête bij 304 ict-managers. Die werden tussen 8 en 26 oktober telefonisch ondervraagd door marktonderzoeker Heliview.

Vooral in de dienstensector is de nood het hoogst. Daar staan bij een derde van alle it-afdelingen vacatures open. Hoeveel medewerkers er dan wel aangetrokken moeten worden is niet duidelijk. Volgens sectororganisatie Agoria is er nood aan ruim 13.000 it-jobs in België. De vraag blijft dus hoger dan het aanbod.

Opvallend is trouwens dat vooral grotere ondernemingen op zoek zijn naar it-medewerkers. Bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers gaat het om 23 procent, bij middelgrote ondernemingen van 200 tot 500 werknemers is zelfs ruim een kwart van plan om volgend jaar bijkomend it-personeel aan te werven. In vergelijking met de enquête-resultaten van vorig jaar is de vraag een fractie minder groot. Toen werd echter een toename van 8 procent opgetekend, de grootste piek sinds begin 2002. Overigens verwacht bijna de helft van de ondervraagde ict-managers dat het it-budget (exclusief telecom) volgend jaar zal toenemen. Slechts 13 procent geeft een daling aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content