Meg Whitman en Pat Russo in raad van bestuur HP

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

HP herschikt zijn ‘board’ en trekt enkele topnamen aan.

HP herschikt zijn ‘board’ en trekt enkele topnamen aan.

Vijf nieuwe bestuurders telt HP en niet van de minsten. Meg Whitman is de voormalige ceo van eBay, die bij de verkiezingen van november als republikeinse kandidate voor het gouverneurschap in Californië een slechte beurt maakte. Patricia Russo was de ceo van Lucent en later fusiebedrijf Alcatel-Lucent. Ze werd daar in 2008 ontslagen na aanhoudende slechte resultaten.

Verder in het lijstje: Shumeet Banerji, ceo va consultancybedrijf Booz & Co., Gary Reiner, voormalig cio van General Electric en Dominique Senequier, ceo van AXA Private Equity. Vier bestuurders – Joel Hyatt, John Joyce, Robert Ryan, and Lucille Salhany – verlaten de raad van bestuur vrijwillig. HP heeft nu 13 bestuurders. Ray Lane, afkomstig van Oracle, is sinds september de nieuwe chairman.

De herschikking wordt door analisten gezien als een manier om meer steun te creëren voor Leo Apotheker, die als vervanger van de ontslagen Mark Hurd werd binnengehaald. Apotheker was afkomstig van SAP. Ook moet het het gekissebis rond Hurd doen vergeten. Onder meer Hyatt en Joyce worden in de Amerikaanse pers genoemd als Hurd-aanhangers.

http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2010/11/03/democraten-verslaan-topmanagers-uit-silicon-valley/article-1194859954767.htm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content