Michael Capellas leidt joint venture Cisco en EMC

Michael Capellas, de voormalige ceo van Compaq, gaat Acadia leiden.

Michael Capellas, de voormalige ceo van Compaq, gaat Acadia leiden.

Capellas was de ceo van Compaq, toen de pc-bouwer werd opgeslokt door HP. In zijn recentste rol was hij ceo van betalingsverwerker First Data. In zijn nieuwe functie krijgt hij de algemene verantwoordelijkheid over de Virtual Computing Environment (VCE)-coalitie, een samenwerkingsverband van Cisco en EMC, met de steun van Vmware en Intel, in cloud computing. Hij rapporteert aan Cisco-ceo John Chambers en EMC-baas Joe Tucci.

Daarmee samenhangend wordt Capellas ook ceo van Acadia. Acadia is de joint venture van Cisco en EMC, die uit de VCE-coalitie voortvloeit. Het bedrijf is begin 2010 van start gegaan en moet complete infrastructuurpakketten voor cloud computing aan de man brengen volgens het principe ‘build, operate, transfer’. Het moet onder andere de Cisco UCS-technologie bevorderen en beconcurreert HP, IBM en Dell.

Acadia levert onder andere V-Blocks. De ‘V-Block Infrastructure Packages’ zijn complete pakketten voor bedrijven om ‘private clouds’ op te zetten. De V-Blocks zijn er in drie maten: de high-end-versie (V-Block 2) die 3000 tot 6000 virtuele machines ondersteunt, de midrange-versie (V-Block 1) die 800 tot 3000 virtuele machines ondersteunt en de instapversie (V-Block 0) die 300 tot 800 virtuele machines ondersteunt. Elk pakket krijgt Cisco-netwerktechnologie, EMC-opslag met RSA-security en het VMware Vsphere-platform voor virtualisatie. De beheersoftware van Ionix bestuurt dat alles.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content