Michel De Bosschere stopt na 36 jaar bij Ricoh

Michel De Bosschere, voorzitter van Ricoh Belux en Frankrijk, gaat met pensioen. Hij werkte 36 jaar lang voor het bedrijf.

Michel De Bosschere, voorzitter van Ricoh Belux en Frankrijk, gaat met pensioen. Hij werkte 36 jaar lang voor het bedrijf.

De Bosschere is 64 en al sinds 1971 actief in de print- en kopieerbusiness. Hij werkte eerst bij Xerox en Océ om in 1977 commercieel directeur van Nashua te worden, waar hij vanaf 1982 algemeen directeur werd. In 1990 werd hij voorzitter en ceo van NRG/Nashua Benelux.

De carrièrre van De Bosschere gaat verder wanneer hij in 2003 vicepresident wordt en in de raad van bestuur van Ricoh Japan belandt. In 2007 werd hij CEO en voorzitter van Ricoh Belux om twee jaar later Ricoh France En Rex Rotary France te leiden.

In een mededeling wijst De Bosschere op de nood aan innoverende oplossingen. “De wereld evolueert elke dag en deze constante wijzigingen zijn een norm geworden waaraan we ons allen moeten aanpassen. De wereld en de economie zijn in volle verandering. Voor sommigen betekent dit een bron van moeilijkheden, van angst en terughoudendheid. Voor anderen vertaalt dit zich in een bron van innovatie, perspectieven, opportuniteiten en expansie. En dat is het geval voor de Ricoh Groep”, aldus De Bosschere.

Sinds vier jaar wordt hij in België en Luxemburg als ceo opgevolgd door Eric Gryson maar hij bleef wel aan als voorzitter van de raad van bestuur in Frankrijk, België en Luxemburg, alsook als bestuurslid in Japan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content