Michel De Coster trekt naar SFR

De ex-belgacom topper en aftredend ceo van Zapfi gaat bij de Franse telecomoperator SFR aan de slag als commercieel directeur.

Deex-belgacom topper en aftredend ceo van Zapfi gaat bij de Franse telecomoperator SFR aan de slag als commercieel directeur.

De Coster begint volgens De Tijd op 1 januari aan zijn job in Parijs. Daar zal hij een afdeling leiden die jaarlijks goed is voor twee miljard euro omzet. De keuze voor SFR komt er niet toevallig. Het bedrijf wordt geleid door Jean-Yves Charlier die ook ceo was bij BT toen De Coster daar werkte.

Gisteren schreef Data News nog dat De Coster vanaf 1 januari aftreedt als ceo bij Zapfi. Gery Pollet volgt hem daarbij op. Eric Willems wordt daarbij de operationeel directeur. Wel blijft De Coster aan als uitvoerend voorzitter.

Charlier wordt volgens De Tijd ook genoemd om Didier Bellens op te volgen bij Belgacom, maar volgens de krant bedankt hij voor die functie. Bij SFR zelf staat hij momenteel voor een grote uitdaging. Het telecombedrijf is momenteel onderdeel van Vivendi maar gaat binnenkort alleen naar de beurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content