Michel De Coster vertrekt bij Belgacom

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Michel De Coster, momenteel executive vice president enterprise business unit bij Belgacom, verlaat het bedrijf eind deze maand. Michel De Coster, die “beslist heeft zijn loopbaan een nieuwe wending te geven”, wordt voorlopig vervangen door Scott Alcott, in afwachting van de aanstelling van een opvolger. De Coster – die nog niet kon bereikt worden voor commentaar – heeft nog niet onthuld wat die “nieuwe wending” zal zijn.

Michel De Coster, momenteel executive vice president enterprise business unit bij Belgacom, verlaat het bedrijf eind deze maand.

Michel De Coster, die “beslist heeft zijn loopbaan een nieuwe wending te geven”, wordt voorlopig vervangen door Scott Alcott, in afwachting van de aanstelling van een opvolger. De Coster – die nog niet kon bereikt worden voor commentaar – heeft nog niet onthuld wat die “nieuwe wending” zal zijn.

In een e-mail aan zijn medewerkers bedankt hij hen voor de doelen die ze sinds zijn aanstelling in 2008 bereikt hebben, onder meer “de succesvolle integratie van de 3 entiteiten (Telindus, Proximus en Belgacom)”, “de verbetering van de rendabiliteit als segment (van 46 procent in juni 2008 tot 50,4 procent in juni 2010)” en “de ongelooflijke groei in datacenterdiensten en mobiele data”.

De Coster, ook bassist bij de rockgroep De Mens, stapte in 2008 over van BT Benelux, waar hij country manager was, naar Belgacom. Hij begon zijn carrière als verkoper JS Telecom en pabx-leverancier Bosh (nu Avaya). Bij de liberalisering van de markt in 1998 mocht hij Colt Telecom België uit de grond stampen. Drie jaar later belandde hij bij BT.

De functies van de andere leden van het directiecomité van Belgacom (Ray Stewart, Astrid De Lathauwer, Michel Georgis, Grégoire Dallemagne) blijven overigens onveranderd. Zij blijven rapporteren aan de ceo van de groep, Didier Bellens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content