Microsoft Belux zoekt een nieuwe general manager

© Emy Elleboog
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Michael Beal, huidig general manager bij de Belgisch-Luxemburgse vestiging van Microsoft, trekt naar het hoofdkantoor in Redmond. Hij gaat er de opleidingsorganisatie aansturen. Een nieuwe topman voor ons land is er nog niet.

Het Belgisch-Luxemburgse filiaal van Microsoft krijgt vanaf 1 januari 2018 een nieuwe general manager. Michael Beal wordt vanaf dan general manager van global field & partner learning; dat is de gloednieuwe opleidingsorganisatie van Microsoft in Redmond. Ceo Satya Nadella ziet in opleiding een belangrijk speerpunt voor het ‘nieuwe’ Microsoft. Beal zal er een 250-koppig team aansturen.

Tot die tijd blijft hij wel nog aan boord om de interne transitie en de contacten met partners en klanten te verzekeren. Michael Beal volgde in 2014 Philippe Rogge op die toen eveneens doorgroeide naar een buitenlandse Microsoft-functie. In die 3,5 jaar maakte Beal van Microsoft Belux een van de meest consistente en sterkst groeiende filialen binnen de groep. Dat vertaalde zich de voorbije jaren in een procentuele groei met dubbele cijfers. Zo droeg hij ook persoonlijk bij aan de digitale transformatie van grote klanten als TomTom, Club Brugge, de Europese Unie, de Federal Politie, KBC en Toyota Europe.

Een opvolger is er nog niet, maar Microsoft verwacht snel witte rook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content