Microsoft wil Windows verhuren aan consumenten

Microsoft wil Windows op termijn als verhuurmodel aanbieden. Dat blijkt uit een vacature die het bedrijf sinds kort online heeft staan.

Microsoft wil Windows op termijn als verhuurmodel aanbieden. Dat blijkt uit een vacature die het bedrijf sinds kort online heeft staan. De vacature is bestemd voor een Senior Software Developer Engineer die het mogelijk moet maken om Windows as a Service’ aan te bieden. Specifiek gaat het om een platform waar Microsoft en externe partners hun diensten aan kunnen koppelen.

Dat Microsoft nu op zoek gaat naar dergelijke ontwikkelaars doet vermoeden dat Windows als verhuurmodel nog niet voor morgen zal zijn. Maar onlogisch is de stap alvast niet. Microsoft hanteert met Office 365 sinds enkele jaren ook een abonneemodel voor bedrijven en consumenten. Al kan je de software nog steeds apart kopen. Ook Adobe doet iets gelijkaardig met Creative Suite.

Een verhuurmodel heeft een aantal voordelen. Zo moeten gebruikers geen grote smak geld op tafel leggen voor een nieuwe Windows. Al merken de meeste gebruikers dat niet omdat ze een goedkopere OEM-licentie aanschaffen bij een nieuwe pc. Voor Microsoft zorgt zo’n verhuurmodel dan weer voor stabiele en terugkerende inkomsten. Bovendien kan Microsoft zo altijd zijn nieuwste versie aan abonnees aanbieden wat de overstap naar nieuwe versies vermoedelijk versnelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content