“Miljoenen voor BlackBerry-topman na uitkoop”

De topman van telefoonfabrikant BlackBerry, Thorsten Heins, krijgt ruim 55 miljoen dollar (bijna 42 miljoen euro) mee als het bedrijf wordt verkocht en hij door de nieuwe eigenaren uit het bestuur wordt gezet.

De topman van telefoonfabrikant BlackBerry, Thorsten Heins, krijgt ruim 55 miljoen dollar (bijna 42 miljoen euro) mee als het bedrijf wordt verkocht en hij door de nieuwe eigenaren uit het bestuur wordt gezet. Dat blijkt uit een verklaring van het bedrijf die in juli is goedgekeurd door de aandeelhouders.

Het bedrag, inclusief bonussen en aandelenpakket, is gebaseerd op de koers van het aandeel BlackBerry aan het einde van het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van het bedrijf.


BlackBerry maakte begin deze week bekend “strategische alternatieven” te onderzoeken, waaronder een verkoop of samenwerking met een andere partij. De koers van de beursgenoteerde smartphoneproducent schoot daarop omhoog, maar staat nog altijd lager dan op het moment waarop de berekening voor het salaris van Heins is gemaakt. Als alleen zijn contract wordt ontbonden maar BlackBerry niet wordt verkocht, ontvangt Heins overigens ‘slechts’ 22 miljoen dollar.


Het is nog zeer onzeker of er wel een koper voor het bedrijf in moeilijkheden wordt gevonden. Volgens bronnen hebben verscheidene banken het afgelopen jaar in alle stilte en zonder resultaat geprobeerd BlackBerry aan de man te brengen. (Belga)

Partner Content