‘Moeilijk deugdelijk bestuur bij RealDolmen’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Bruno Segers, de voormalige ceo van RealDolmen, spreekt op zijn blog voor het eerst on the record over zijn vertrek bij het beursgenoteerde it-dienstenbedrijf.

Bruno Segers, de voormalige ceo van RealDolmen, spreekt op zijn blog voor het eerst on the record over zijn vertrek bij het beursgenoteerde it-dienstenbedrijf.

Hier en daar was bij het onverwachte vertrek van Bruno Segers al wat uitgelekt over de redenen. Zo beloofde het bedrijf aanvankelijk een grote rol te spelen in de consolidatie in de sector, maar bleven overnames uit. Concurrent Cegeka, dat overigens een klein aandeel heeft in RealDolmen, speelde op dat vlak veel sneller op de bal, naar verluidt tot frustratie van Segers. Op zijn eigen blog komt Segers daar nog kort even op terug. “Wat liep er mis bij RealDolmen? Niets, alleen wat moeilijk deugdelijk bestuur met als gevolg weinig beslissingen. En daar ben ik als ceo – en niemand anders – verantwoordelijk voor.”

Over wat hij nu gaat doen, is hij vaag: “ondernemen”, klinkt het. “Ik kan alleen zeggen wat ik NIET ga doen.” Zijnde: geen filiaal meer leiden van een multinational (zoals destijds bij Microsoft), nooit meer op een loonlijst staan, geen beursgenoteerde onderneming meer leiden en geen bedrijf meer leiden waar de vakbonden te sterk aanwezig zijn. Over de beurs zegt hij het volgende: “De beurs kan een motor zijn voor groei maar (nog) niet voor duurzame groei. Vele bedrijfsleiders nemen een sabbatical tijdens hun midlife crisis. Ik zou de beurs – en alle banken – vragen hetzelfde te doen. Beste financiers, sluit uwe winkel voor een paar maanden en laat ons eindelijk duurzame plannen maken. Want jullie zorgen vandaag voor geen enkele toegevoegde waarde. Erger, wij moeten vandaag helpen de put te delven die jullie gemaakt hebben.”

Over de vakbonden luidt het: “Vakbonden houden de noodzakelijke veranderingen tegen omdat zij leven in het verleden en nog steeds niet doorhebben dat er een nieuw model moet opgebouwd worden waar zowel werkgevers als werknemers inleveren. Beste vakbonden, herstel eerst het evenwicht tussen jong en oud en tussen oud en nieuw denken in uw eigen organisaties vooraleer jullie in het sociaal overleg stappen. Jullie zijn het contact met de jonge generatie volledig verloren.”

En, o ja, het zag er even naar uit, maar hier veegt hij alle geruchten van tafel: Segers gaat niet in de politiek…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content