Motorola schrapt 800 banen

Overname Google is niet reden van reorganisatie, zegt het bedrijf.

Overname Google is niet reden van reorganisatie, zegt het bedrijf.

Telecomreus Motorola schrapt wereldwijd 800 banen. Het gaat zowel om functies bij de mobiele telefoontak als de consumentendivisie. Het bedrijf ontkent dat de reorganisatie iets te maken heeft met de geplande overname van de mobieltjestak door zoekreus Google. De leverancier reageert dat het opnieuw banen schrapt om de bedrijfskosten te verlagen.

Het management van Motorola stemde eind oktober 2011 met de nieuwe herstructurering. Er verdwijnen ook managementfuncties. De leverancier stelt dat de reorganisatie wordt doorgevoerd om kosten te besparen. Motorola schrapte eerder banen in 2009 en in 2008 werd ook een reorganisatie doorgevoerd. Toen verlieten 3000 medewerkers het bedrijf.

Het Amerikaanse technologieconcern Motorola splitste begin 2011 in twee aparte bedrijven. De divisie die zich bezighoudt met de productie van mobiele apparaten krijgt de naam Motorola Mobility. De rest van het concern heet vanaf 2011 officieel Motorola Solutions, het levert onder andere communicatieapparatuur voor zakelijk gebruik. Zoekgigant Google bood in augustus 12,5 miljard dollar voor de mobieltjestak. Die overname moet nog door mededingingsautoriteiten worden goedgekeurd. Die poot van Motorola had eind 2010 ongeveer 19.000 medewerkers in dienst.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content