Nederlandse IT’ers leveren loon in

Het afgelopen jaar daalde het gemiddelde loon van Nederlandse ICT’ers met 8,5 procent. Dat is meer dan de gemiddelde Nederlandse werknemer.

Het afgelopen jaar daalde het gemiddelde loon van Nederlandse ICT’ers met 8,5 procent. Dat is meer dan de gemiddelde Nederlandse werknemer. Gemiddeld verdiende een Nederlandse werknemer in 2013 zes procent minder dan in 2012. Voor ICT-professionals is dat 8,5 procent. Dat blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een Nederlands loonrapport dat Dutch IT-Channel kon inkijken. Exacte bedragen worden niet vermeld.

De rondvraag vond plaats bij 185.000 werknemers (in verschillende sectoren). Ondanks de loondaling in 2013 verwacht 65 procent van de IT-medewerkers dit jaar een verhoging. Dat is meer dan vorig jaar (60%) en meer dan de doorsnee werknemer (48%). Dat vertaalt zich ook anders: slechts 39 procent van de Nederlandse ICT’ers staat open voor een nieuwe baan. In de rest van Nederland is dat 49,5 procent.

Data News deed recent een onderzoek naar de lonen op de Belgische ICT-arbeidsmarkt. Daaruit bleek dat het aantal jobs toeneemt en dat iets meer dan de helft van de medewerkers hun loon licht zagen toenemen. De volledige resultaten hiervan kan je terugvinden in onze Career Guide van 4/04/2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content