Nexxworks is nieuw bedrijf van Peter Hinssen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Serieondernemer Peter Hinssen en voormalig topman bij Celerant Consulting Danny Van D’huynslager lanceren nexxworks, een consultancybedrijf dat internationale ondernemingen wil klaarstomen voor de ontwrichting van hun sector door onverwachte uitdagers als AirBnB, Netflix en Uber.

Serieondernemer Peter Hinssen en voormalig topman bij Celerant Consulting Danny Van D’huynslager lanceren nexxworks, een consultancybedrijf dat internationale ondernemingen wil klaarstomen voor de ontwrichting van hun sector door onverwachte uitdagers als AirBnB, Netflix en Uber.

Dergelijke ‘digitaal gedreven’ nieuwkomers vormen vaak een regelrechte bedreiging voor traditionele businessmodellen en winstmarges van grote bedrijven die het moeilijk hebben om snel te innoveren.

Het idee voor nexxworks is gegroeid uit Peters Hinssen nieuwste boek ‘The Network Always Wins’ (dat momenteel beschikbaar is in bètavorm en eind 2014 uitgegeven zal worden door McGraw Hill), alsook uit de rijke ervaringen van Peter en Danny met internationale ondernemingen.

“Het digitale is nog maar het begin”, aldus Hinssen. “We staan aan de vooravond van een ‘disruptive innovation’-revolutie die aangedreven wordt door netwerken. De technologie heeft er namelijk voor gezorgd dat alles voortdurend met elkaar verbonden is, en dat heeft ons gedrag volledig veranderd.”

“Netwerken zorgen er voor dat informatie sneller vloeit, dat innovatie sneller en vooral goedkoper kan, en dat iedere jonge kerel met een goed idee en weinig startkapitaal een gevestigde industrie overhoop kan gooien”, klinkt het.

“Netwerken zijn de reden dat onze maatschappij van een hiërarchie naar een meritocratie evolueert of dat we steeds meer met elkaar delen, zonder dat we daardoor minder hoeven te hebben. Dit heeft gigantische gevolgen voor bedrijven, die zelf ook moeten leren functioneren als een netwerk.”

Aanpassing

“Het probleem is dat heel wat organisaties – zeker de grote spelers met traditionele structuren en beleidsnormen – zich nog niet hebben aangepast aan de revolutie die we nu meemaken”, vult nexxworks medeoprichter en ceo Danny Van D’huynslager hem aan.

“Veel van hen lijken niet in te willen zien dat de AirBnB van hun eigen sector binnenkort zal opdagen en dat het dan allicht te laat zal zijn om zich nog aan te passen. Met nexxworks willen we daarom grote bedrijven verankeren in een breed en erg divers netwerk van pionierende entrepreneurs, getalenteerde jonge wolven en experts in radicale innovatie, zodat ze de flexibiliteit, snelheid en innovatiedurf van een start-up kunnen herwinnen.”

De starter is op dit eigenste moment zijn eigen netwerk aan het uitbreiden en zet de deuren open voor onderhandelingen met diverse soorten partners: van leveranciers van collaboratieve online platforms tot innovatielabs, specialisten in kruis bestuivende innovatie of academische instituten.

Daarnaast is nexxworks aan het rekruteren. Het mikt op diverse profielen die ervaring hebben met genetwerkt managen alsook met LEAN start-up en ‘responsive organisation’-modellen: van jong business talent met digitale flair tot ervaren entrepreneurs en specialisten in radicale innovatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content