Nieuwe baas voor CGI Belgium

Ben Vicca. © CGI

CGI stelt Ben Vicca aan als hoofd van de Belgische vestiging van het Canadese IT-bedrijf. Hij volgt Hans Vets op die begin deze zomer met het bedrijf brak.

Vicca werkt al sinds 1998 bij CGI, vroeger bekend als Logica waarbij hij deels aan de delivery-zijde en later meer aan de commerciële zijde van het bedrijf stond. Hij maakte reeds deel uit van het directieteam in België en leidde de overheidssector voor hij aantrad als Vicepresident CGI Belgium. In zijn nieuwe functie rapporteert hij aan João Baptista die bij CGI verantwoordelijk is voor Oost-, Centraal-, en Zuid-Europa.

Onder zijn leiding wil CGI verder zijn marktkennis uitspelen. “We kijken niet enkel naar technologie en IT-apps maar ook naar de zakelijke processen bij onze klanten en hoe die technologie bijdraagt aan de business. Onze mensen die bijvoorbeeld in een finance bedrijf terechtkomen, weten wat payments zijn en hoe zo’n organisatie werkt”, aldus Vicca.

De focus voor het bedrijf richt zich op vier sectoren: financial services, energy & utilities, healthcare & manufacturing en overheid. In het kader daarvan kon het begin deze maand nog een contract ter waarde van 196 miljoen euro binnenhalen met het consortium CGI-Intrasoft. “We nemen zo het onderhoud en beheer van alle IT-apps van het Europees Parlement voor onze rekening. Tegelijk is dit een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen onze Luxemburgse en Belgische afdelingen.”

‘Geen zware herstructureringen’

Ben Vicca werd in juli aangesteld kort na het vertrek van Hans Vets. Die liet toen aan onze redactie verstaan dat CGI Belgium er vandaag financieel gezonder voor staat, maar dat dit niet voldoende was voor het moederbedrijf. Al ontkent Vicca dat er momenteel zware ingrepen gepland zijn. “We zitten momenteel op een hoogtepunt van onze groei waarbij ook entrepreneurship binnen het bedrijf cruciaal is. Het is dus zeker niet de bedoeling om een zware herstructurering door te voeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content