Nieuwe beroepsvereniging mikt op de kleine IT-man

© .

Er is een nieuwe vereniging voor IT’ers. Dit keer niet om een bepaalde technologie of product. Wel om de rechten en grote en kleine vragen waar informatici mee zitten te beantwoorden.

“BLITS gaat niet over IT-managers, maar wel over de mensen die in het callcenter zitten, programmeur zijn of als bediende werken maar twijfelen of ze zelfstandig moeten worden,” legt medeoprichter Michel Buyse uit aan Data News.

BLITS staat voor Belgian League of IT Specialists maar is naar eigen zeggen een platform waar IT-werkers op kunnen terugvallen voor allerlei zaken. Wie bijvoorbeeld overweegt om vanuit het buitenland te werken kan contact opnemen met een partnerorganisatie in het buitenland om praktische info te bekomen.

Maar de groep wil meer zijn dan een contactpunt om informeel informatie uit te wisselen, wat in principe ook via een LinkedIn-groep zou kunnen. “Die groepen zijn geweldig, maar ze bieden geen totaaloplossing. Wij hopen als groep, als beroepsfederatie, dingen te kunnen veranderen en praktische vragen te beantwoorden voor mensen in onze sector.”

Zo hoopt het mits genoeg leden ook te kunnen onderhandelen voor bijvoorbeeld een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid. Of zelfs naar leveranciers toe. In dat opzicht wil het een gesprekspartner zijn namens de 150.000 mensen uit de sector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content