Nieuwe ceo en nieuw herstelplan voor Avaya

Jim Chirico van Avaya © .

Avaya heeft een nieuw plan om zijn schulden af te bouwen. Tegelijk stelt het bedrijf dit najaar een nieuwe ceo aan.

Avaya zit sinds begin dit jaar onder het zogenaamde Chapter 11, bescherming tegen schuldeisers. Daarin moest het vier miljard schulden zien kwijt te geraken, wat het onder meer deed door zijn netwerkafdeling te verkopen aan Extreme Networks.

Deze week kondigt het bedrijf aan dat het een nieuw herstructureringsplan heeft dat de steun krijgt van minstens vijftig procent van de schuldeisers. Ook is er een afspraak met het US Pension Benefit Guaranty Corporation dat de pensioenplichten van het bedrijf overneemt.

De bedoeling is dat dat nieuwe plan drie miljard schulden wegneemt. In ruil daarvoor krijgen de schuldeisers normaal gezien een stuk van het bedrijf. De volgende horde komt op 23 augustus wanneer de rechtbank het plan moet goedkeuren.

Die uitspraak zal ook vastleggen wanneer Avaya niet langer onder chapter 11 valt, maar in afwachting daarvan stelt het bedrijf vanaf 1 oktober alvast een nieuwe ceo aan. Huidig coo Jim Chirico wordt dan ceo en president in de raad van bestuur. Hij volgt Kevin Kennedy op die wel aanblijft als adviseur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content