Nieuwe ceo voor Accenture

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Bij consultancybedrijf Accenture krijgt de Fransman Pierre Nanterme vanaf Nieuwjaar de ceo-stoel.

Bij consultancybedrijf Accenture krijgt de Fransman Pierre Nanterme vanaf Nieuwjaar de ceo-stoel.

De huidige ceo en voorzitter van Accenture, de Amerikaan William D. Green, behoudt vanaf 1 januari 2011 zijn functie als voorzitter. Ceo wordt Pierre Nanterme (51). Die is op dit moment group chief executive bij Accenture Financial Services, een positie die hij sinds september 2007 bekleedt. Hij wordt met onmiddellijke ingang lid van de raad van bestuur van Accenture.

Vóórdat hij zijn huidige positie aannam in september 2007, was Nanterme sinds 2006 chief leadership officer bij Accenture. Daarvoor doorliep hij tal van leidende functies bij Accenture, onder meer bij Financial Services in Europa, Afrika en Latijns Amerika, Financial Services Core Europe, de industriële verzekeringengroep wereldwijd en de strategie-uitvoering in West-Europa. Voorts stond hij aan het hoofd van Accenture in Frankrijk van november 2005 tot augustus 2007.

Nanterme werkt al sinds 1983 bij Accenture. Hij studeerde af aan de ESSEC (Ecole Superieure des Sciences Economiques et Commerciales) Business School in Parijs.

William D. Greene was ceo van Accenture sinds 2004 en voorzitter sinds 2006. Hij is al sinds 1977 aan de slag bij het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content