Nieuwe CEO voor OTN Systems

. © .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Telecomveteraan Dirk Van den Berghen is de nieuwe ceo van OTN Systems. Dirk kan prat gaan op meer dan 30 jaar aan leidinggevende ervaring.

Dirk Van den Berghen verlaat na zes jaar LMS International waar hij sinds 2009 voorzitter en coo wazs. Begin 2013 – toen LMS overngenomen werd door Siemens – was hij het die de integratie van LMS International in de Siemens PLM business unit verzorgde. Met zijn overstap naar OTN Systems keert Van den Berghen nu terug naar zijn telecomroots.

Zo leidde hij eerder de ‘broadband access networking division’ van Alcatel waar hij in 1985 van start ging. Het was hij die toen de ip carrier strategie van het bedrijf moest uitvoeren. Ook de overname van TiMetra door Alcatel moest hij mee in goede banen leiden en het bedrijf introduceren op de Europese markt.

Dirk Van den Berghen heeft nu bij OTN Systems de uitdrukkelijke opdracht om de internationale commerciële roll-out van het XTran-platform (eXcellence in TRANsport, nvdr) te versnellen. OTN Systems werd opgericht in 2008 vanuit de Siemens Groep waarin OTN al sinds de jaren ’80 actief was. Sinds juli 2008 heeft de investeringsmaatschappij Gimv de controle over het bedrijf nadat Nokia Siemens Networks het OTN-team helemaal van de hand deed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content