Nieuwe ceo voor Palo Alto Networks

Palo Alto Networks heeft Mark McLaughlin aangesteld als nieuwe ceo en voorzitter.

Palo Alto Networks, netwerkbeveiligingsbedrijf en firewallspecialist, heeft Mark McLaughlin aangesteld als nieuwe ceo en voorzitter. McLaughlin was voorheen ceo van VeriSign.

Met de benoeming van McLaughlin komt een einde aan het gerucht dat McAfee-ceo Dave DeWalt de nieuwe baas van Palo Alto Networks zou worden. McLaughlin volgt ceo Lane Bess op die eind december 2010 vertrok en nu werkt als coo van cloudbeveiligingsleverancier ZScaler.

McLaughlin verliet VeriSign eind juli na slechte kwartaalcijfers waarbij een verlies werd geboekt van 10,6 miljoen dollar. Voormalig ceo Jim Bidzos staat nu weer aan het roer van Verisign. Dat bedrijf registreert domeinnamen die onder andere eindigen op .com en .net. VeriSign verkocht zijn identificatie- en authenticatieafdeling in 2010 aan Symantec.

Mark McLaughlin werd onlangs ook door de Amerikaanse president Obama benoemd tot voorzitter van de National Security Telecommunications Advisory Committee (NSTAC).

Beurs Palo Alto Networks heeft een kantoor in Santa Clara en is in de toekomst van plan een beursgenoteerd bedrijf te worden. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar meer dan 200 miljoen dollar omzet gehaald en maakt de laatste vijf kwartalen winst. Zestig procent van de omzet komt uit Noord-Amerika. De rest van de omzet komt uit Europa en andere continenten. In totaal heeft Palo Alto Networks 4500 grootzakelijke klanten. De Belg Karl Driesen leidt Palo Alto Networks in de emea-regio.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content