Nieuwe CIO bij BNP Paribas Fortis

Paul Thysens - CIO BNP Paribas Fortis © .

Paul Thysens is sinds kort de nieuwe chief information officer van BNP Paribas Fortis. Hij volgt jacques Godet op.

Thysens, geboren in 1953, werkt al meer dan dertig jaar voor de bankengroep. De ingenieur nucleaire energie werkte onder meer voor Koninklijke Philips en begon in 1983 bij de Generale Bank als projectleider softwareontwikkeling. Nadien werd hij onder meer Head of Electronic Banking waar hij de standaarden van het digitale productaanbod ontwierp.

Vanaf 1995 ging Thysens internationaal toen hij de automatisering leidde van het netwerk van Generale Bank in Europa, de VS en Azië. Na de overname door Fortis in 1999 werkte hij de nieuwe IT-organisatie uit. Nadien was hij onder meer hoofd informatiesystemen voor bedrijfsbankieren, private banking en asset management. In 2009 werd hij CIO en lid van het uitvoerend comité van Banca nazionale del Lavoro in Rome, een onderdeel van BNP Paribas.

Nadien verbleef Thysens in Parijs als lid van het IT Management Committee van de bankengroep om in 2015 terug te keren naar België als CIO. Daarin zal hij leiding geven aan de Application Development and Management-activiteiten van de bank.

De benoeming van Thysens dateert al van maart maar is nu pas bekend. Jacques Godet, die in 2010 Lieve Mostrey opvolgde als hoofd van alle informatica- en operationele activiteiten, blijft actief binnen BNP Paribas Fortis. Hij is sindsdien verantwoordelijk voor het vastgoedproject Warande, de vernieuwing van de kantoren aan de Warandeberg in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content