Nieuwe IBM-ceo past management aan

IBM-ceo Virginia Rometty gooit de bezem door haar managementteam.

De kersverse IBM-baas Virginia Rometty gooit de bezem door haar managementteam.

Voor de functies verkoop, groeimarkten en diensten zijn nieuwe managers aangesteld. Zij moeten zorgen voor verdere groei van het bedrijf. De eerste vrouwelijke ceo van IBM heeft de wijzingen op 3 januari 2012 in een brief aan het personeel aangekondigd.

Bruno Di Leo wordt de nieuwe senior vice president van de afdeling IBM Sales and Distribution. De Peruaan Di Leo werkte eerder als general manager voor IBM’s onderdeel Growth Markets, dat actief is in veertig landen en het afgelopen kwartaal 19 procent in omzet wist te groeien. Eerder werkte Di Leo als general manager voor IBM Noordoost-Europa en was hij baas van IBM Latijns-Amerika.

IBM’s onderdeel Growth Markets Unit wordt nu geleid door James Bramante, die zijn standplaats in het Chinese Shanghai heeft. Bramante werkte eerder als general manager van IBM Zuidwest-Europa. Daarvoor was hij cfo van Pricewaterhouse Coopers Consulting (PwC).

De Zuid-Afrikaanse Bridget Van Kralingen wordt de nieuwe senior vice president van IBM Global Business Services (GBS), IBM’s consultancy-onderdeel. Van Kralingen vervangt Frank Kern die na 35 jaar bij IBM te hebben gewerkt met pensioen gaat.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content