Nieuwe Raad van BIPT van start

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De nieuwe Raad van de Belgische telecomwaakhond BIPT is voor het eerst aan de slag gegaan.

De nieuwe Raad van de Belgische telecomwaakhond BIPT is voor het eerst aan de slag gegaan.

Na veel politiek getrouwtrek raakte in september de Raad van het BIPT alsnog benoemd. Dat had eigenlijk al in april moeten gebeuren, maar zowat elke politieke partij schoof z’n eigen mannetjes naar voren. Dat deden ze los van de evaluatie van een onafhankelijke vakjury en Selor. Uiteindelijk volgde de ministerraad toch de keuze die de selectieprocedure openbaarde.

De nieuwe voorzitter werd Luc Hindryckx (40), die onder meer voor Telenet heeft gewerkt. Catherine Rutten (40), die al zes jaar lid was van de raad van het Bipt, werd herbenoemd. Zij heeft een verleden bij BT. Axel Desmedt (38) werkte de voorbije drie jaar voor France Telecom (Orange). Charles Cuvelliez (42), een doctor in de telecommunicatie, werkt eveneens voor Orange en heeft een onderwijsopdracht aan de ULB.

De komende zes jaar zullen zij de gang van zaken bij het BIPT leiden. Woordvoerder Timothy Verhoest van het kabinet Van Quickenborne [verzekerde aan onze collega’s van Trends] dat de nieuwe Raad – in tegenstelling tot de praktijk in de voorbije zes maanden – onafhankelijk van minister Van Quickenborne zal werken en na een inloopperiode van een maand ook rechtstreeks zal communiceren.

De Raad hield gisteren een eerste vergadering en stelde zich, aldus nog Trends, ook voor aan het personeel. De Raad houdt in principe één gewone zitting per week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content