Nieuwe topman bij Acquia

Michael Sullivan. © Acquia
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Na een zoektocht van zes maand, kondigt cms-leverancier Acquia aan dat Michael Sullivan vanaf december de nieuwe ceo wordt. Oprichter Dries Buytaert blijft cto en wordt voorzitter van de Raad van Bestuur.

De 52-jarige Michael Sullivan kan prat gaan op flink wat ervaring in het uitbouwen van Software-as-a-Service bedrijven en heeft in zijn carrière ook tal van acquisities en integraties aangestuurd en begeleid. Hij brengt 25 jaar ervaring in content management binnen bij Acquia dat zijn tiende verjaardag viert.

Sullivan komt van Micro Focus, waar hij deel uitmaakte van de fusie tussen Micro Focus en de software-afdeling van Hewlett Packard Enterprise. Voor hij bij HP aan de slag ging, werkte hij bij Autonomy waar hij via de overname van Zantaz binnenkwam. Michael Sullivan volgt Tom Erickson op die in mei zijn afscheid als ceo aankondigde. Erickson blijft wel zetelen in de Raad van Bestuur.

Acquia is in 2007 opgericht door Dries Buytaert en levert diensten rondom Drupal. Buytaert creëerde de open source cms-oplossing Drupal in 2001. Acquia is gevestigd in het Amerikaanse Boston en telt ondertussen al zo’n 800 medewerkers. In 2014 werd Dries Buytaert door de redactie van Data News nog uitgeroepen tot ICT Personality of the Year.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content