NMBS: “Geen it’ers is stoppen met rijden”

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Bij de NMBS Holding klinkt vooral onbegrip over de aanval van Agoria op het referral-systeem.

Bij de NMBS Holding klinkt vooral onbegrip over de aanval van Agoria op het referral-systeem.

“Ik begrijp het niet”, reageert Erik Sclep, communicatieverantwoordelijke bij de NMBS Holding. “It’ers en technici behoren veelal tot de knelpuntberoepen. Je moet dus veel moeite doen om er te vinden en in huis te halen. Als je geen it’ers hebt, moet je stoppen met rijden. Zo eenvoudig is dat. Wat moeten we dan doen? Geen mensen zoeken?”

Volgens Sclep zijn dergelijke ‘referral’-programma’s helemaal niet zo speciaal, ook niet bij de overheidsbedrijven. “Of denk je dat pakweg een Belgacom dat niet doet misschien? Het is gewoon een effectieve manier om mensen te vinden. En in benchmarks met andere grote organisaties (banken, energiebedrijven, …) komen we eigenlijk bij de zuinigen naar voren. In sommige bedrijven zijn premies tot 2000 euro niet abnormaal.”

Dat het over belastinggeld gaat, is natuurlijk een feit bij de NMBS, maar verspilling mag het, aldus Sclep, niet genoemd worden. “In vergelijking met grote campagnes is het zelfs een goedkopere manier om mensen te vinden. En dat we volgens Paul Soete van Agoria gewoon vacatures kunnen afficheren in stations is toch een beetje naïef. Daarmee ga je je vacatures niet invullen? Trouwens, ook de gemiddelde pendelaar heeft al een job.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content