Nokia betaalt 6,6 miljoen euro voor verhuis van topman

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De nieuwe Nokia topman Stephen Elop krijgt eenmalig een premie van 6,6 miloen euro omdat hij moest verhuizen naar de hoofdzetel in Helsinki.

De nieuwe Nokia topman Stephen Elop krijgt eenmalig een premie van 6,6 miloen euro omdat hij moest verhuizen naar de hoofdzetel in Helsinki.

Op 21 september begon de Canadees Stephen Elop aan zjin nieuwe baan als ceo van Nokia. Als voorschot kreeg hij in oktober alvast een premie van 3 miljoen euro. Dit jaar komt daar volgens de krant De Tijd nog eens 3 miljoen euro bij. Dat geldt als compensatie voor zijn vroegtijdig vertrek bij Microsoft.

Het aandeel van Nokia daalde inmiddels met zowat 20 procent nadat Elop in een uitgelekte e-mail verklaarde dat Nokia ‘een brandend boorplatform’ is. Stephen Elop, die één van de grootste aandeelhouders van Microsoft was (hij heeft inmiddels zijn aandelen verkocht), koos meteen ook voor het Microsoft-platform. Volgens het persagentschap Bloomberg betaalde Microsoft zowat 1 miljard dollar aan Nokia om de gsm-gigant voor zijn Windows Phone 7 platform te trekken.

Het basissalaris van Stephen Elop bedraagt 220.000 euro, maar zijn bonus is goed voor het dubbele, liefst 440.000 euro. Overigens kreeg de vorige ceo, de Fin Olli-Pekka Kalasvuo ook een mooie afscheidsbrief. Zijn gouden handdruk bedroeg 7,2 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content