Nokia Siemens schrapt 62 banen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Bij Nokia Siemens Networks verdwijnen 62 voltijdse bediendefuncties. Het zou niet gaan om een crisismaatregel.

Bij Nokia Siemens Networks verdwijnen 62 voltijdse bediendefuncties. Het zou niet gaan om een crisismaatregel.

Volgens Nokia Siemens past de afslanking binnen de eerder aangekondigde herstructurering die het gevolg is van de fusie tussen de netwerkbusiness van Nokia en de carrierbusiness van Siemens Communications. [In november vorig jaar] kondigde Nokia Siemens de laatste fase aan van die afslankingsoperatie, die in totaal 9000 jobs moet schrappen. Tot op heden waren bij Nokia Siemens al 6000 jobs wereldwijd verdwenen.

In België zou met het schrappen van die 62 jobs deze herstructurering achter de rug zijn, zo staat te lezen in een persbericht. “Zodra we de aangekondigde verminderingen van de personeelsbezetting in België met succes hebben afgerond, zijn de beslissende stappen genomen om de duurzaamheid van Nokia Siemens Networks België op lange termijn te garanderen”, klinkt het. Momenteel werken bij Nokia Siemens in Herentals, Diegem en Bergen zo’n 400 mensen.

De vakbonden zagen toen naar eigen zeggen de bui al hangen, maar zijn toch verrast door de grootte van het nieuwe banenverlies. “Toen Nokia en Siemens gingen samenwerken, werd aangekondigd dat er 15 procent van het personeel wereldwijd zou moeten afvloeien”, zegt ACV-secretaris Leo Laureyssens aan Belga. “Met de ontslagen van vandaag zitten we in België al aan meer dan 55 procent minder personeel, en dat is moeilijk te verkroppen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content