NSN-topman gaat Nokia leiden

Nokia heeft een opvolger voor ex-ceo Stephen Elop gevonden. Rajeev Suri, afkomstig van dochter NSN gaat het bedrijf leiden.

Nokia heeft een opvolger voor ex-ceo Stephen Elop gevonden. Rajeev Suri, afkomstig van dochter NSN gaat het bedrijf leiden.

Gelijk met de verkoop van de mobiele afdeling van Nokia verhuisde Elop mee naar Microsoft. Dat zorgde er voor dat Risto Siilasmaa sinds september ceo ad interim bij Nokia was.

Vandaag stelt het bedrijf een nieuwe topman uit de eigen rangen voor. Rajeev Suri werkt al sinds 1995 voor Nokia en leidde sinds 2009 Nokia Solutions and Networks, het voormalige Nokia-Siemens Networks.

De keuze voor Suri komt niet onverwacht. Nu Nokia het zonder zijn telefoons moet doen is NSN de belangrijkste poot geworden. Voor het Finse bedrijf was de verkoop noodzakelijk om terug aan geld te geraken en tegelijk de miljardenstrijd op de smartphonemarkt te ontwijken.

De nieuwe topman werd gelijk met de kwartaalresultaten voorgesteld. Daar blijkt dat Nokia in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 2,7 miljard euro heeft gehaald, een daling van vijftien procent op jaarbasis. De operationele winst ligt op 216 miljoen euro. Er gaat ook vijf miljard euro naar dividenden enn aandeleninkoopprogramma’s. Zo betaalt het bedrijf 0,26 euro per aandeel uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content