Olivier Vangrunderbeek benoemd tot CEO bij Westpole Benelux

Olivier Vangrunderbeek. © Westpole Benelux
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Westpole Benelux, een leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie, haalt Olivier Vangrunderbeek (54) aan boord als CEO. Hij brengt 29 jaar aan ervaring mee die hij opdeed bij verschillende technologiebedrijven.

Olivier Vangrunderbeek komt over van Oracle en neemt bij Westpole het stokje over van de Fransman Bertrand Launay. Die kwam begin 2023 aan het roer van de onderneming te staan na de overname door de Prodware-groep, en gidste Westpole Benelux sindsdien naar winstgevendheid en een groei van twintig procent.

Competentiecentrum

‘We willen Westpole nu verder uitspelen als hét competentiecentrum als het gaat om IT-infrastructuurmodernisering. Ik hoop dat ik daar door mijn ervaring kan toe bijdragen’, zegt de versbakken CEO. De Brusselaar is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Bij Oracle was hij sinds 2022 Senior Director of Alliances and Channel Sales voor de EMEA-regio. Van 2021 tot 2023 was hij niet-uitvoerend bestuurslid bij Aremis, en daarvoor werkte hij zeven jaar bij Microsoft. Hij bekleedde er verschillende senior-positie, waaronder Senior Director of Partner Sales voor West-Europa en Senior Director Solution Sales voor België en Luxemburg.

IT-bedrijf Westpole Benelux heeft meer dan driehonderd medewerkers en vijf kantoren in België, Luxemburg, Italië en Frankrijk. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden als de cloud, infrastructuur en cyberbeveiliging. Het bedrijf realiseerde eind 2023 zo’n 52 miljoen euro omzet.

Prodware neemt Westpole Benelux over

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content