Onderhandelingen over collectief ontslag HP gestart

Op het hoofdkantoor van ict-bedrijf HP in Diegem zijn de onderhandelingen gestart over het collectief ontslag van 324 werknemers dat de directie dinsdag aankondigde.

Op het hoofdkantoor van ict-bedrijf HP in Diegem zijn de onderhandelingen gestart over het collectief ontslag van 324 werknemers dat de directie dinsdag aankondigde.

Tijdens de eerste vergadering stelde de topman van HP CDS uit Vilvoorde zijn bedrijf voor. 472 HP-werknemers die bij de servicedesk werken zullen naar dat dochterbedrijf van HP moeten verhuizen.

“We hebben al veel vragen gesteld maar weinig antwoorden gekregen. Zo blijven alle werknemers voorlopig gelokaliseerd op de plaats waar ze nu werken, maar er is nog geen duidelijkheid over wat er op lange termijn gebeurt. Bij CDS in Vilvoorde, waar een 200-tal mensen werken, is er alleszins geen plaats voor die 472”, aldus vakbondssecretaris Bernadette Mussche (BBTK).

Bij het bekendmaken van de herstructurering reageerden de vakbonden wel positief op het feit dat de servicedesk in ons land blijft en een groot deel van de tijdelijke werknemers een vast contract zou krijgen.

De komende periode staan nog bijzondere ondernemingsraden op het programma waar HP informatie wil geven over de herstructurering. Het is pas daarna dat de fundamentele inhoudelijke discussie kan starten over de beslissing zelf. Ondertussen blijven de vakbonden nog steeds op hun honger zitten over de locaties waar de 324 ontslagen zullen vallen.

Ook de syndicale boosheid over de beslissing blijft nog steeds groot. De vakbonden wezen er dinsdag al op dat deze operatie van dit winstgevend bedrijf louter bedoeld is om zijn beurskoers op te krikken.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content