Onderhandelingen over overname afdeling KPN Belgium muurvast

Het botert niet tussen bonden en directie bij KPN België. Onderhandelingen over een ‘interne’ overname zitten vast.

Het botert niet tussen bonden en directie bij KPN België. Onderhandelingen over een ‘interne’ overname zitten vast.

In maart raakte bekend dat de zakelijke afdeling van KPN Belgium (ex-Versatel) overgenomen werd door Mobistar. De consumentenafdeling van KPN Belgium zou ondergebracht worden van KPN Group Belgium (Base). Vanaf 1 mei zullen de ongeveer 30 medewerkers van de consumentenafdeling bij KPN Belgium overgenomen worden. De onderhandelingen tussen directie en vakbonden zitten echter muurvast. Vandaag is er op het ministerie van tewerkstelling een verzoeningspoging.

Dat het sociaal overleg over de modaliteiten van deze overdracht nog niets heeft opgeleverd, wijt de christelijke bediendenbond LBC aan het feit dat de directie iedere vorm van collectief overleg ontwijkt en via individuele gesprekken met werknemers haar gelijk tracht te halen.

Er moet volgens vakbondssecretaris Robert Veekman nochtans dringend een onderhandelde oplossing komen over kwesties zoals het nieuwe uurrooster, het aantal dagen verlof wegens arbeidsduurvermindering, de toekomstige functieclassificatie, de toekomstige bonusregeling en de verandering van arbeidsplaats.

De directie van KPN Group Belgium stelt “erg verrast” te zijn door de kritiek van Robert Veekman. Het bedrijf heeft volgens woordvoerder Bart Vandesompele de overnamegesprekken steeds “open en transparant” gevoerd en “staat verder open voor elk constructief voorstel van de vakbonden om de discussie vlot te laten verlopen”.

Vandesompele ontkent niet dat er individuele gesprekken gevoerd zijn over onderwerpen als loon, groepsverzekering en carrièremogelijkheden, maar dit gebeurde volgens hem op vraag van het personeel. De arbeidsvoorwaarden van de betrokkenen worden volgens Vandesompele door de overgang wel degelijk verbeterd.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content