‘Ontvoerde zoon Kaspersky is weer thuis’

© Wikimedia Commons

Eugene Kaspersky, oprichter van securitybedrijf Kaspersky Lab, heeft 4,3 miljoen dollar losgeld betaald voor het vrijlaten van zijn zoon Ivan Kaspersky.

Eugene Kaspersky, oprichter van securitybedrijf Kaspersky Lab, heeft 4,3 miljoen dollar losgeld betaald voor het vrijlaten van zijn zoon Ivan Kaspersky. Die werd op 19 april 2011 in Moskou ontvoerd toen hij op weg naar zijn werk was. Dat melden diverse Russische media.

De ontvoerders, die rond de 4,3 miljoen dollar losgeld vroegen, zouden de zoon eenvoudig hebben getraceerd omdat hij veel informatie over zichzelf op zijn sociale media site had gezet, aldus de Russische website Life News. Ivan Kaspersky is werkzaam bij InfoWatch in Moskou, waarvan de ex-vrouw van Eugene Kaspersky eigenaar is.

Kaspersky Lab is een Russisch securitybedrijf dat internationaal snel groeit en concurreert met leveranciers zoals Symantec en McAfee. Eugene Kaspersky studeerde af aan een school van de Russische geheime dienst KGB en is nu één van de rijkste Russen.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic stak recentelijk 200 miljoen dollar Kaspersky Lab. De investeerders krijgen hiermee naar verluidt een aandeel van 20 procent in Kaspersky. Met het geld wil Kaspersky Lab verder groeien in de zakelijke markt. General Atlantic wordt na oprichter en ceo Eugene Kaspersky de grootste aandeelhouder binnen het bedrijf.

Kaspersky Lab vraagt in een verklaring aan de media om terughoudend te zijn. Eugene Kaspersky zegt zijn dagelijkse werkzaamheden te blijven uitvoeren en zegt dat de informatie over de ontvoering het bedrijf schade toebrengt.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content