Ontwerpdecreet ‘Vlaamse Smals’ naar het parlement

© /

De Vlaamse regering heeft haar definitieve goedkeuring gegeven aan het ontwerpdecreet rond de oprichting van een Vlaamse vereniging voor ict-personeel, een Vlaamse ‘Smals’ zeg maar.

De Vlaamse regering heeft haar definitieve goedkeuring gegeven aan het ontwerpdecreet rond de oprichting van een Vlaamse vereniging voor ict-personeel, een Vlaamse ‘Smals’ zeg maar. Naar het model van Smals en Fedict Select zal de Vlaamse vereniging voor ict-personeel een vehikel worden voor de Vlaamse overheid om makkelijker ict-personeel aan te werven en te behouden. De redenering is dat de overheid via een privaatrechterlijke constructie ict’ers kan aanwerven aan ‘marktconforme’ voorwaarden, daar waar dat binnen de bestaande ambtenaarsbarema’s moeilijk is.

“Omdat interne opleidingen en het klassieke werven van ambtenaren niet alle noden opvangen, richt de Vlaamse overheid dit derde kanaal in”, klinkt het in een persbericht van Vlaams minister voor Bestuurszaken Geert Bourgeois.

“Het laat onze entiteiten toe op een flexibele manier mensen met specifieke competenties en hoge kwalificaties te werven die niet kiezen voor de traditionele ambtenarenloopbaan. Door deze mensen te werven door de vereniging kunnen de leidend ambtenaren ze ook langer in dienst houden en dus meer betrekken op de werking van hun specifieke dienst dan bij het inhuren van dure consultancy het geval is.” Bourgeois benadrukt nog dat het niet de bedoeling is te concurreren met de private sector, maar dat de focus steeds ligt op strategische functies.

Het ontwerpdecreet werd door de Vlaamse regering definitief goedgekeurd en zal nu voor verdere behandeling worden bezorgd aan het Vlaams Parlement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content