Ook KBC werft weer it’ers aan

Na BNP Paribas Fortis gaat ook KBC weer aanwerven. Ook heel wat informatici.

Na BNP Paribas Fortis gaat ook KBC weer aanwerven. Ook heel wat informatici.

Na meer dan een jaar een (relatieve) ‘rekruteringsstop’ te hebben gehouden, gaat KBC weer volop aanwerven. De Belgische bankverzekeraar maakte bekend dat het dit jaar gaat om 500 mensen. Het gaat voor de duidelijkheid om aanwervingen die de open plaatsen van evenveel vertrekkers dit jaar moeten opvullen.

In een vijfde van de gevallen – dus bij zo’n 100 van de 500 aanwervingen – zal het om ict-functies gaan, zowel in het applicatie- als infrastructuurdomein. Het gaat onder meer om ’technical designers’, ‘application engineers’, ‘functional analysts’ en ‘system engineers’. Qua technologieën gaat het om mainframe, Java, .Net en SAP.

KBC kijkt niet alleen uit naar ervaren profielen, maar zegt ook interesse te hebben in schoolverlaters. “Voor schoolverlaters bieden wij dit jaar twee opleidingstrajecten aan”, aldus een KBC-woordvoerder. “Een eerste traject is het ICT Master traineeship, een opleidingstraject voor masters ICT. Het tweede traject is de ICT Academy waarin jonge masters zonder ict-diploma of -ervaring worden omgeschoold tot volwaardige ict-professionals.”

De rekrutering zal onder meer via regionale jobbeurzen gebeuren in de maanden februari en maart in onder meer Brussel, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Kortrijk en Gent.

Het nieuws volgt op het [bericht van BNP Paribas Fortis] dat de bank ook opnieuw it’ers plant aan te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content