Ook Logica België knipt in het personeel

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Een “twintigtal” werknemers die bij het Belgische filiaal van ict-dienstenbedrijf Logica nog in hun proefperiode zaten, hebben het bedrijf moeten verlaten.

Een “twintigtal” werknemers die bij het Belgische filiaal van ict-dienstenbedrijf Logica nog in hun proefperiode zaten, hebben het bedrijf moeten verlaten.

Dat bevestigt Dirk Momont, managing director Utilities, Telco, Industry and Marketing bij Logica België. “Door de huidige economische omstandigheden hebben wij helaas van een twintigtal mensen afscheid moeten nemen die nog in hun proefperiode waren.” Bij Logica België werken een kleine 500 mensen.

Het nieuws vormt het Belgische luik van een [bericht op de website van onze Nederlandse collega’s van Computable]. Ook in Nederland raakte immers bekend dat mensen in hun proeftijd aan de deur werden gezet. Daar benadrukte de woordvoerder dat het niet gaat om een generieke maatregel: “De dienstverlener kijkt of de nieuwe medewerkers voldoende bijdragen aan de omzet van het bedrijf. Alleen in dat geval wordt het contract voortgezet.”

Een anonieme lezer reageert op dat bericht dat in België “zelfs interne projecten van Young Potentials zijn ontdaan om oudere werknemers niet op de bench te laten zitten. Zo erg zelf dat ex-managers nu jobs doen van juniors.” Momont gaat niet in op die reactie, maar stelt dat het bedrijf naast de ontslagen “eveneens een reeks operationele kostenbesparende maatregelen heeft genomen die ons moeten toelaten deze moeilijke periode te overbruggen.”

Dezelfde geruchtenmolen spreekt ook van mogelijke nieuwe maatregelen. Bij Logica onderstrepen ze echter dat ze “moeilijk uitspraken kunnen doen over wat de toekomst zal brengen.”

In april vorig jaar kondigde Logica al herstructureringen aan waarbij 1300 banen geschrapt werden. Eind februari publiceerde Logica de jaarresultaten, met een omzetgroei van 5 procent tot 3,59 miljard pond. De nettowinst daalde wel met maar liefst 77 procent tot 38,9 miljoen pond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content