Opleiding informatica opnieuw in de lift

Ook dit jaar stijgt het aantal generatiestudenten dat zich inschrijft voor de opleiding informatica. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de Universiteit Gent.

Ook dit jaar stijgt het aantal generatiestudenten dat zich inschrijft voor de opleiding informatica. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de Universiteit Gent.

Tot nog toe hebben zich 34 nieuwkomers ingeschreven. Dat is een stijging van ruim 20 procent ten opzichte van vorig jaar, toen de teller op dezelfde dag nog op 28 stond. Aan de Gentse universiteit lopen de inschrijvingen al sinds 1 juli. Hoewel het erg voorbarig is om nu al hoera-berichten de wereld in te sturen, is het toch al duidelijk dat de licht stijgende tendens die vorig jaar werd ingezet, in 2008 een vervolg krijgt. Of hoe de alarmerende berichten over ict-vacatures die maar niet ingevuld raken, toch hun effect lijken te hebben op generatiestudenten die voor het eerst een keuze moeten maken. Van een daling in het aantal inschrijvingen, drie jaar geleden nog bittere realiteit, lijkt alvast geen sprake meer.

Gisteren raakte al bekend dat ook het aantal studenten dat zich inschrijft voor de opleiding burgerlijk ingenieur in Gent stijgt met een kwart, tot 244. Al is het nog koffiedik kijken hoeveel er daarvan zullen doorstromen naar de masteropleiding in de Computerwetenschappen. Opvallend is dat richtingen uit de menswetenschappen het minder goed doen in de tussenstand. Studententrekkers zoals psychologie en letteren en wijsbegeerte blijven stabiel, of gaan zelfs achteruit.

Aan de KUL beginnen de inschrijvingen vandaag, maar vanaf volgende maandag mogen we ook uit Leuven een eerste tussenstand verwachten. De VUB laat weten dat ook bij hen het aantal inschrijvingen burgerlijk ingenieur stijgt met een kwart. Wat de generatiestudenten informatica betreft, spreekt Brussel voorlopig van een status quo, na een uitzonderlijk sterke stijging met 50 procent vorig jaar. “Voor absolute cijfers is het nog te vroeg, omdat nog niet eens de helft van de nieuwe studenten zich heeft ingeschreven”, aldus een woordvoerder van de VUB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content