Hogeschool PXL start postgraduaat AI Compliance Officer

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

De Hasseltse hogeschool PXL biedt vanaf oktober een bijkomende opleiding aan voor wie zich wil verdiepen in AI-wetgeving.

Het postgraduaat begint op 2 oktober vanop de Corda Campus, maar is ook hybride vanop locatie te volgen. Met de opleiding mikt de onderwijsinstelling op onder meer juristen, risk & compliance officers, DPO’s, CISO’s, interne auditoren, maar ook technische profielen zoals softwareontwikkelaars en AI-experten.

De opleiding wil praktijkgericht kijken naar wat wel en niet kan met de komst van de Europese AI-act. Ze zal ook voorzien zijn van echte cases die bedrijven tegenkomen tijdens hun AI-traject. De opleiding wordt samen met AI-bedrijf Reliance gegeven.

‘Het is aan de AI Compliance Officer om er nauw op toe te zien dat hun bedrijf AI op een verantwoorde manier gebruikt, en correct omgaat met de juridische, ethische en organisatorische uitdagingen die AI met zich meebrengen. Omdat het een compleet nieuwe rol is, slaan hogeschool PXL en AI-specialist Reliance de handen in elkaar’, zegt Francis Vos, departementshoofd PXL-Business.

‘Voor PXL is dit postgraduaat AI Compliance Officer een logische en unieke aanvulling op ons AI-studieaanbod. De studenten krijgen een diepgaand inzicht in de AI-regelgeving en -naleving. Ze verwerven grondige kennis van ethische richtlijnen, wettelijke kaders en beste praktijken die nodig zijn om AI-systemen te ontwerpen, implementeren en beheren in lijn met Europese en Belgische regelgeving,’ vult Liesbeth Ruelens, coördinator van het postgraduaat, aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content