Opnieuw vijf Vlaamse ict-starters naar Silicon Valley

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

IBBT en Plug Play Tech Center sturen opnieuw vijf Vlaamse start-ups naar Silicon Valley. Ze krijgen er drie maanden kantoorruimte en ondersteuning.

IBBT en Plug Play Tech Center sturen opnieuw vijf Vlaamse start-ups naar Silicon Valley. Ze krijgen er drie maanden kantoorruimte en ondersteuning.

IBBT kondigde in september vorig jaar een samenwerking aan met de Californische incubator Plug & Play Tech Center. Daar kunnen beloftevolle technologische start-ups niet alleen onderdak vinden in het hart van Silicon Valley, maar ook de nodige introducties, lokale marktkennis en ondersteuning krijgen om snel door te starten.

Het afgelopen jaar konden alvast 11 start-ups naar ‘The Valley’ trekken waarvan er dat ondertussen 7 gedaan hebben: Wondergraphs, Percussa, GVN, CV Warehouse, XAOP, Engagor en fluidDA. Okeez en Inuits zijn net vertrokken, en op het iMinds-event maakte IBBT bekend dat er opnieuw 5 namen groen licht gekregen hebben. Dat gebeurde nadat ze hun business plan verdedigden bij een internationaal selectiecomité. Binnenkort vertrekken dus ook Flow, iText, Right Brain Interface, Whos-in en Zentrick naar Silicon Valley. Voor de overige 5 kandidaten staat het licht op oranje: zij moeten eerst rekening houden met de feedback die de jury had.

De bedoeling is om vanaf nu zesmaandelijks een oproep uit te sturen om op die manier een continue instroom van beloftevolle Vlaamse ict-starters in Silicon Valley te verzekeren. Of zoals Frank Gielen, directeur venturing & incubatie bij IBBT het zegt: “Silicon Valley blijft het mekka waar topuniversiteiten, venture capitalists, grote bedrijven en ondernemers elkaar vinden.” Eerder op de dag had ook Wim De Waele al een paar keer het voorbeeld van ‘The Valley’ aangehaald. “We moeten Silicon Valley zeker niet kopiëren, maar we hebben wel hun cultuur nodig”, zei De Waele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content