Oprichter Evernote zet stap opzij

Evernote-ceo Chris O'Neill (links) en oprichter Phil Libin. © web
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Online notitiedienst Evernote voert een wissel van de wacht door. Oprichter Phil Libin staat zijn ceo-zitje af aan Chris O’Neill.

Dat de man die Evernote oprichtte in 2004 en al die tijd het bedrijf leidde nu een stap opzij zet komt toch als een verrassing – al blijft hij wel aan de slag bij Evernote.

Oprichter Phil Libin kondigde in een blogpost zelf aan dat Chris O’Neill de nieuwe ceo van Evernote wordt. Geen onbekende in Silicon Valley, want O’Neill was tien jaar lang aan de slag bij Google waarbij hij de laatste jaren verantwoordelijk was voor ‘global business operations’ bij Google X: de tot de verbeelding sprekende r&d-afdeling van Google.

Libin heeft het in zijn blogpost over het enorme potentieel dat hij in Evernote ziet. Om dat potentieel te vervullen en de concurrentie te counteren, ziet hij in O’Neill de geschikte man. Allicht hebben de plannen voor een eventuele beursgang er ook iets mee te maken, al zwijgt Libin daar zelf wel in alle talen over. In een eerder interview met Re/Code had Libin wel te kennen gegeven dat hij niet de ceo wilde zijn wanneer zijn bedrijf op de beurs zou noteren. Libin blijft wel voorzitter en actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe diensten of producten.

Evernote telt wereldwijd zo’n 150 miljoen gebruikers. Een jaar geleden waren er dat nog 100 miljoen. In totaal haalde het bedrijf sinds zijn oprichting in 2004 al meer dan 290 miljoen dollar aan kapitaal op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content