Oracle koopt Micros Systems

© Instagram
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Zoals verwacht neemt Oracle ‘retail & hospitality’ specialist Micros Systems over. Meteen de grootste overname voor Oracle sinds Sun Microsystems.

Zoals verwacht neemt Oracle ‘retail & hospitality’ specialist Micros Systems over. Meteen de grootste overname voor Oracle sinds Sun Microsystems. De overname hing al een poos in de lucht en werd nu unaniem door de raad van bestuur van Micros Systems goedgekeurd. Met de overname is een bedrag van 5,3 miljard dollar gemoeid, of 68 dollar per aandeel in cash. De transactie zou in de tweede helft van 2014 definitief worden afgerond.

Micros Systems werd opgericht in 1977 en specialiseert zich in totaaloplossingen voor bedrijven in de retail-sector, hotels, horeca en events.

Wereldwijd draaien deze toepassingen in meer dan 330.000 vestigingen, in 180 landen. Het is de bedoeling deze toepassingen te combineren met Oracle’s bedrijfstoepassingen en onderliggende technologie.

Voor Oracle vertegenwoordigt dit de grootste overname sinds Sun Microsystems in 2010. De overnamekomt ook niet onverwacht gezien de groeiende activiteiten op het gebied van overnames in het algemeen, en de verwachting dat Oracle zijn beschikbare middelen zou besteden aan overnames in sectoren waar het nog weinig omzet boekt.

En omzetgroei is precies wat Oracle zoekt, onder meer na omzet- en winstcijfers die de beursanalisten wat op hun honger laten zitten.

Zo groeit wel de omzet uit clouddiensten, maar vormen die nog maar een klein deel van de totale omzet. De omzet van Micros Systems zal meteen bij deze van Oracle kunnen worden gevoegd.

De overname wijst tevens op een heropleving in de markt van ‘overnames en fusies’ op de beurs, onder invloed van de hoge aandelenkoersen en nu de financiële crisis al weer wat in het verleden ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content