‘Outstanding Career Award’ voor Xerox’ Sophie Vandebroek

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Tijdens een gezamenlijk Xerox/Data News event ontving Sophie Vandebroek, Xerox cto en president van de Xerox Innovation Group, de Data News ‘Outstanding Career Award’.

Tijdens een gezamenlijk Xerox/Data News event ontving Sophie Vandebroek, Xerox cto en president van de Xerox Innovation Group, de Data News ‘Outstanding Career Award’. Daarmee wordt een opmerkelijke carrière gehuldigd, die het doorzettingsvermogen om topposities te bereiken combineert met een fervent enthousiasme om waarden rond gezin, diversiteit en kansen voor iedereen in de praktijk te brengen. Een enthousiasme dat duidelijk wordt gedeeld door Xerox, het bedrijf waar Vandebroek vandaag verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe technologieën en producten.

Dat bleek overduidelijk uit een gloeiend en doorleefd betoog dat Sophie Vandebroek vervolgens bracht voor een publiek dat overigens goeddeels uit vrouwen bestond. Innovatie is slechts mogelijk in een omgeving die open staat voor alle groepen in de samenleving, en hen de mogelijkheid biedt om zich met volle hart en verstand aan hun job te wijden. Een dergelijke omgeving creëren is een werk van lange adem, en begint door bewust ervoor te kiezen een weerspiegeling te beden van de maatschappij waarin men actief is. Ook door de mensen aan te moedigen ‘geen angst te hebben’ om een risico te nemen, om geen schrik te hebben van gevaarlijke perioden van verandering maar die te zien als een opportuniteit. Vandebroek verwijst daarbij graag naar het Chinese karakter dat zowel het teken voor ‘gevaar’ als ‘opportuniteit’ bevat. En als je aan innovatie denkt, ‘droom’ dan ook samen met de klanten en de gebruikers van de toekomstige producten.

Dr. Sophie Vandebroek behaalde een diploma Burgerlijk Ingenieur aan de KU Leuven, gevolgd door een doctoraat aan de Cornel Universiteit in de VS. Na een korte passage bij IBM, trad ze in dienst van Xerox waar ze een aantal research en engineering posities bekleedde, tot haar huidige toppositie. Ze ontving al een hele reeks onderscheidingen, inclusief een Fellowship of the Institute of Electrical & Electronics Engineers (IEEE), en werd opgenomen in de Women in Technology International Hall of Fame. Ze is tevens lid van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten. In 2012 werd Sophie Vandebroek verkozen tot Data News ‘ICT Personality of the Year’. De ‘Outstanding Career Award’ kadert in het Data News ‘She Goes ICT’-event, dat op 7 februari e.k. voor de vijfde keer – een eerste lustrum – plaats vindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content