Overheid is weer in bij ict’ers

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Overheidsorganisaties als Fedict en Selor zeggen de laatste tijd opvallend veel sollicitaties van informatici te krijgen. De crisis speelt natuurlijk een rol.

Overheidsorganisaties als Fedict en Selor zeggen de laatste tijd opvallend veel sollicitaties van informatici te krijgen. De crisis speelt natuurlijk een rol.

Bij Fedict Select, een nieuwe organisatie van de federale overheidsdienst voor ict Fedict die ict’ers rekruteert, telden ze tussen midden juni en midden juli 214 reacties op vacatures op de eigen jobwebsite ictjob.be. Dat is bijna dubbel zoveel als het vorige maandrecord van 120 reacties. Fedict Select startte 2 maanden geleden wel met een brede rekruteringscampagne voor ruim 50 openstaande functies.

Maar ook bij Selor groeit de interesse voor een ict-job bij de overheid, bevestigt communicatie- en rekruteringsmanager Stefanie Billiet. Enerzijds ziet ze voordelen in de nieuwe online kanalen als jobsites, Linkedin, Facebook, Youtube, … “Die zijn niet alleen efficiënt om te rekruteren, ze beïnvloeden ook positief ons imago als werkgever.” Anderzijds is de crisis een verklaring. “Het is inderdaad zo dat veel ict’ers vandaag sneller de link leggen ‘ah ja, de overheid is er ook nog’: wij bieden stabiliteit, werkzekerheid. Wij kunnen dus iets positiefs uit de crisis halen en nieuw bloed aantrekken.”

Of met het aantal geïnteresseerden ook de kwaliteit van de mensen stijgt, is niet duidelijk. “Dat is echt moeilijk objectief te bepalen”, stelt Billiet. “Je kan kijken naar de slaagpercentages van selecties, maar je vergelijkt dan altijd appelen met peren. De timing van de vacature en de selectie, de overheidsdienst, het takenpakket, …: dat bepaalt allemaal wie op een vacature reageert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content