Passwerk groeit sneller dan verwacht

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Passwerk, een bedrijf dat personen met een autismespectrumstoornis (ASS) inzet om software te testen, groeit sneller dan verwacht.

Passwerk, een bedrijf dat personen met een autismespectrumstoornis (ASS) inzet om software te testen, groeit sneller dan verwacht.

Het in februari vorig jaar opgerichte bedrijf telt ondertussen 26 medewerkers waarvan 20 testengineers met ASS en 4 jobcoaches. De testingenieurs werken onder meer bij de VDAB, Verizon, De Post, de FOD Economie en de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. 22 andere bedrijven hebben zich ondertussen al geëngageerd om in de toekomst klant te worden. In mei worden er nog eens zes testingenieurs en één extra jobcoach aangeworven.

“Tot nu toe zijn de klanten zeer tevreden”, zegt Passwerk-directeur Nico De Cleen. “Onze ‘Passwerkers’ zijn doorgaans veel productiever omdat ze sneller, nauwkeuriger en grondig werken en dankzij de uitgebreide jobcoaching ondervinden we zelden problemen.” Tijdens het assessment krijgen kandidaten maar liefst 103 verschillende werkopdrachten en testen voorgeschoteld.

Toch blijft er nog steeds heel wat koudwatervrees bestaan, erkent sales manager Dirk Rombaut die inmiddels al honderden bedrijven aangesproken heeft. “In de eerste plaats moeten ook wij vertrekken vanuit de businessbehoefte van een klant. De meeste vragen die dan volgen gaan over het integreren van mensen met een autismespectrumstoornis in een team”, aldus Dirk Rombaut.

Het jaar 2008 werd afgesloten met een verlies van 83.000 euro – wat 100.000 euro minder is dan voorzien in het financieel plan. Directeur Nico De Cleen denkt volgend jaar al met winst te kunnen afsluiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content