Patrick Mascart nieuwe voorzitter BeUAS

© Belga Image

De vereniging van professionele dronebedrijven heeft een nieuwe voorzitter. Patrick Mascart volgt Koen Meuleman op die zijn ontslag gisteren aankondigde.

Mascart zetelt al twee jaar in de raad van bestuur van BeUAS namens Scorpix en was tot gisteren een van de twee ondervoorzitters. Hij volgt Koen Meuleman op die gisteren zijn vertrek aankondigde. Ook Jürgen Verstaen, tot gisteren samen met Mascart ondervoorzitter, stapte op.

In zijn afscheidsmail sprak Meuleman over verwijten van partijdigheid en het feit dat andere bestuursleden daardoor op eigen houtje met het kabinet van Galant gingen onderhandelen. Dat spreekt BeUAS nu sterk tegen bij monde van secretaris Elwin Van Herck.

“We zijn helemaal niet akkoord met zijn uitspraken. Er zijn inderdaad meningsverschillen geweest, maar we zijn een democratie die met ⅔ meerderheid beslissingen neemt dus soms is niet iedereen het met elkaar eens.”

Van Herck, die namens de organisatie spreekt, hekelt de negatieve houding van Meuleman. Zeker tegenover het kabinet van Galant. “We hunkeren al vier jaar naar een wetgeving en telkens werd er op ingebeukt, ook op het DGLV (Directoraat-Generaal van de Luchtvaart, nvdr). Die strategie werkt niet. Nu doen we dat door samen te werken en op twee maanden tijd zijn de relaties met het kabinet hersteld en is het KB zo goed als klaar.”

Ook in een mail naar de leden toe werd dat standpunt intussen gecommuniceerd. “We kozen er inderdaad voor om bondgenoot te zijn ten voordele van de sector. Het was wat ons betreft te gevaarlijk om dat KB nog te ondermijnen en een ganse sector te blameren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content