Philippe Le Cerf nieuwe cio bij Vincotte

Philippe Le Cerf verlaat Mobistar en wordt de nieuwe cio bij Vincotte gespecialiseerd in inspectie, controle en certificatiediensten.

Voor de 48-jarige Philippe Le Cerf uit Herent (bij Leuven) zwaait de pendule dus opnieuw naar de gebruikerskant. De burgerlijk ingenieur Elektronica bleef aanvankelijk nog 4 jaar op de KUL Leuven en haalde er zijn doctoraat Toegepaste Wetenschappen, maar in ’94 begon hij op de it-afdeling van Belgacom waar hij de projecten Office Automation en Document Management in goede banen leidde. In ’98 stapte hij echter over naar de biergigant AB-Inbev uit Leuven als data warehouse & intranet domain manager. Vijf jaar later, in 2003, wordt hij bevorderd tot it infrastructuur manager voor de Benelux en Frankrijk. Als directeur IT Services en Operations voor West-Europa volgde hij het hele outsourcingsproject op de voet op.

In 2007 keert Philippe Le Cerf, gehuwd en vader van een dochter van inmiddels 18 jaar, terug naar de operatorbusiness en wordt hij aangetrokken door Mobistar voor de ontwikkeling van de IT Applicaties. In 2012 wordt hij verantwoordelijk voor strategie, architectuur en security. Ook daar begeleidt hij gedurende tien maanden het grote it-outsourcingsproject. De boekenwurm en vooral verslinder van sciencefiction literatuur, wou eindelijk eens ‘zelf de touwtjes in handen’ en krijgt nu vanaf september de job van cio bij Vincotte, goed voor zo’n 40 interne it’ers. De onderneming met hoofdzetel in Vilvoorde en 15 andere vestigingen wereldwijd, telt in totaal 2.500 medewerkers, waarvan 1.600 in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content