Philippe Rogge ruilt Microsoft België voor China

Philippe Rogge vertrekt als general manager van Microsoft Belux. Hij gaat de commerciële activiteiten in China leiden. In België wordt hij opgevolgd door een Amerikaan uit Japan.

Philippe Rogge vertrekt als general manager van Microsoft Belux. Hij gaat de commerciële activiteiten in China leiden. In België wordt hij opgevolgd door een Amerikaan uit Japan. In China wordt Rogge verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten; Die omvatten sales, marketing en de functie solutions group vice president. In België wordt hij opgevolgd door de Amerikaan Michael Beal die al tien jaar voor Microsoft werkt en sinds september 2011 directeur ‘marketing & operations’ was van Microsoft Japan.

Dat Rogge voor China kiest verhuist is geen heel grote verrassing. De nieuwe Chinese topman was in 2008 de Belgische delegatieleider op de Olympische Spelen in China. Voor hij bij Microsoft terechtkwam was hij coo bij Option en voorheen werkte hij voor Belgacom en Esso. Hij kwam er aan boord als directeur voor de Enterprise-activiteiten, maar werd al snel general manager toen Philip Vandervoort coo werd voor Microsoft in Latijns Amerika.

Michael Beal

Zijn opvolger Michael beal (40) is relatief onbekend in België. Hij was vier jaar lang actief als manager ‘strategy & operatons” bij Deloitte in de VS. In 2004 verhuisde hij naar Microsoft’s hoofdkantoor in Redmond waar hij de verkoop- marketing- en dienstenafdeling vervoegde. Die job wisselde hij na vier jaar in voor een functie bij Microsoft Japan.

Beal studeerde journalistiek en reclame aan de universiteit van North Carolina en haalde een MBA aan de universiteit van Washington. Hij verhuist nu met zijn vrouw, zoon en dochter naar België. Rogge verhuist op zijn beurt met zijn gezin naar Peking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content