Philippe Ysebaert naar Nixxis

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Philippe Ysebaert, voormalig sales manager bij Mobistar, wordt ceo van Nixxis. Dat is een Belgische ontwikkelaar van contactservicessoftware.

Philippe Ysebaert, voormalig sales manager bij Mobistar, wordt ceo van Nixxis. Dat is een Belgische ontwikkelaar van contactservicessoftware.

Na 8 jaar bij Mobistar, waar hij de b2b-activiteiten uitbouwde, verlaat Philippe Ysebaert de telecomoperator om de leiding te nemen van het Belgische Nixxis. Voor Ysebaert was de “overstap van een gevestigde waarde in de telecomsector naar een ambitieuze nichespeler in de contactcenterwereld een zeer bewuste keuze,” onder meer door de ‘cloud’-mogelijkheden van de Nixxis software. Bij Nixxis zal Ysebaert mikken op de internationale groei, zowel (eerst) in Europa als wereldwijd. Vandaag is Nixxis al in 9 Europese landen aanwezig en telt een 60-tal klanten.

Nixxis, dat opgericht is in 2006, ontwikkelt software die de verschillende communicatiestromen naar bedrijven – zowel telefonie, mail als chats – kan stroomlijnen en integreren in bedrijfsprocessen en workflows. Omdat de software van bij de aanvang ip-gesteund en open van aard (voor integratie in erp- en crm-toepassingen) werd geconcipieerd, past deze ook in een cloudomgeving. De klant heeft dan ook de keuze deze software lokaal, hosted bij derden of in de cloud te draaien. Als softwareontwikkelaar zal Nixxis de soft niet rechtstreeks maar indirect commercialiseren. Daarbij wordt gemikt op integratoren (vb. rond crm), telco’s/isp’s (in hun aanbod naar kmo’s) en outsourcers.

Nixxis werd opgericht en geleid door Marc Temmerman, die uit het bedrijf is gestapt en vertrekt eind dit jaar naar Brazilië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content