Pol Hauspie geeft seminaries om ‘The Happinessweb’ te financieren

Pol Hauspie heeft in het Internationaal Congres Centrum (ICC) in Gent het seminarie “Pol Hauspie: spreekt biecht deelt” gegeven.

Pol Hauspie heeft in het Internationaal Congres Centrum (ICC) in Gent het seminarie “Pol Hauspie: spreekt biecht deelt” gegeven.

De voormalige L&H-stichter wil zijn “ervaringen met Vlaamse ondernemers delen en lessen trekken”. Een zeventigtal Vlaamse ondernemers betaalde elk 150 euro voor de lezingen. De opbrengsten gaan naar het mysterieuze project ‘The Happinessweb’.

“Samen met de opbrengst van het boek (“priester muzikant piloot”) wil ik er The Happinessweb mee financieren. Ondertussen heb ik al een aantal andere aanvragen voor lezingen. Bovendien heb ik al een aantal mensen die geldelijk bijdragen voor de opstart. Voor alle duidelijkheid: we gaan onze boekhouding transparant naar buiten brengen”, zegt Pol Hauspie.

Hauspie blijft bijzonder vaag over The Happinessweb. “In de eerste fase is het een forum waarin kennis en ervaringen gedeeld kunnen worden via het web.” In zijn boek stelt hij de lezer veertien spirituele vragen en trekt hij via www.happinessweb.org het debat op gang.

Journalisten René De Witte (P-Magazine) en Luc Van Aelst schrijven in hun boek “Top-Secret”: “The H-Web is een community van mensen die geloven dat iemand anders gelukkig maken, zelf gelukkig maakt en tegelijk van de wereld een gelukkiger oord maakt.” De twee journalisten berekenden dat met de opbrengst van een virtuele netwerksite op termijn misschien wel de gedupeerden van L&H terugbetaald kunnen worden.

Hauspie zelf zegt dat hij geen nieuwe technologie wil ontwikkelen, maar gebruik wil maken van open source software. Hij wil niet bevestigen of het om een nieuw soort sociale netwerksite gaat.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content