Pol Vanbiervliet kondigt afscheid bij Cisco aan

Pol Vanbiervliet. © web
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Pol Vanbiervliet, general manager voor Cisco België en Luxemburg, kondigt zelf aan dat hij heel binnenkort met pensioen gaat. Zijn opvolger wordt binnenkort aangekondigd.

‘Alea jacta est’, schrijft Vanbiervliet zelf in een blogpost op de Cisco-website. Al geruime tijd had hij intern aangekondigd dat hij de ronde getallen van 65 (leeftijd) en 10 (dienstjaren) zou eren. Dat maakt dat er al enige tijd gezocht is naar een opvolger voor de job van general manager voor Cisco België en Luxemburg.

Van zodra de opvolger er is, kan er werk gemaakt worden van een transitieperiode en vertrekt Pol Vanbiervliet op pensioen. “Ik krijg dus een maandelijke pensoenbonus om uit te rusten. Het wordt eventjes wennen”, schrijft hij zelf. Volgens Vanbiervliet is het al stilaan duidelijk wie zijn opvolger zal worden. Er zijn zowel interne als externe kandidaten.

Pol Vanbiervliet kan terugkijken op een mooie carrière. Voor hij managing director Belux werd bij Cisco, was hij ook al general manager bij Mobistar Business Solutions: een job die hij drie jaar uitvoerde. Bij Mobistar was hij in 1996 begonnen als director sales & marketing. Nog daarvoor had hij acht jaar lang dezelfde verantwoordelijkheid bij het toenmalige Compaq. Beginnen deed hij zijn carrière in 1984 als sales manager voor pc’s en randapparatuur bij Hewlett Packard. Vanbiervliet was al die tijd niet weg te slaan op seminaries en netwerkevents. Die tijd komt nu helemaal vrij. “Maar ik ga misschien toch nog uitkijken naar een kleine job ook hoor”, lacht Vanbiervliet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content