Portret van Dries Buytaert, de succesvolste technologie-Belg in de VS

Drupal-bedenker en Acquia-medeoprichter Dries Buytaert is door Data News verkozen tot ICT Personality of the Year. Hier leest u het verhaal achter de succesvolste technologie-Belg in de VS.

Een jaar nadat Dries Buytaert in 2000 het diploma van Licentiaat in de Informatica aan de Universiteit Antwerpen behaalde, kwam hij, op zijn studentenkamer, op de proppen met Drupal.

Drupal is een opensource-contentmanagementsysteem (CMS) en contentmanagementframework (CMF) dat gebruikt wordt door bedrijven en overheidsdiensten van over de hele wereld om websites te bouwen en te beheren. Inmiddels zou zowat 2 procent van alle websites op Drupal draaien, waaronder die van het Witte Huis. Buytaert is nog steeds projectleider van Drupal.

In 2007 trok Buytaert naar Boston, waar hij in 2008 het softwarebedrijf Acquia uit de grond stampte. Dat bedrijf – waar hij technologiedirecteur (CTO) van is – levert diensten rond Drupal.

Vorig jaar haalden Buytaert en co een omzet van 80 miljoen dollar. Eind dit jaar moet de omzet op 100 miljoen dollar afklokken.

Volgens Inc. Magazine was Acquia in 2012 het snelst groeiende softwarebedrijf in de VS, en in 2013 werd Acquia het tweede snelst groeiende technologiebedrijf genoemd door Deloitte.

Nog in 2013 werd Dries Buytaert door het World Economic Forum (WEF) benoemd tot Young Global Leader. En nu mag hij zich, met dank aan Data News, dus ook ICT Personality of the Year noemen.

Met het oog op groei wil Dries Buytaertin 2015 met Acquia naar de beurs trekken.

Met andere woorden: de succesvolste technologie-Belg in de VS is niet werkzaam in Sillicon Valley, wel in Boston.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content